lördag, mars 17, 2007

My new word.

Om ni inte har hört ordet patronisera tidigare så är det för att jag har hittat på det. Tror jag. Jag satt och fundera på vad "patronize" heter på svenska och det finns inget bra ord. Eller nu gör det. Patronisera.

Eller så har det ordet funnits tidigare men jag tror inte det.

9 kommentarer:

Anonym sa...

She's alive! Oh jag var rädd ett tag att du hade drabbats av fågelflunsan eller galna ko sjukan. Känns bra att kunna läsa om vad som föregår i huvudet på Ankie-spankie! Saknar dig massor <3

Anonym sa...

Ja du ankan du har blivit sämre på att skriva i bloggen måste jag säga. Är lite besviken trodde jag inte om dig hahah.. Och inte har du svarat på mitt mail heller.. hmm... hhahah driver med dig är inte lack (kan missuppfattas när man skriver inlägg. Du festar väl för mkt antar jag.
Men hörru kommer du hem på lovet när isådana fall?? Vill hänga med dig då!!
Saknar dig mkt puss pussss

Annika sa...

Sorry att jag inte skriver så mycket men jag har så jääävla mycket annat att göra. T.ex. att vara förkyld, glömma att jag har prov och vi får inte glömma alla Scrubs-avsnitt som måste ses. Det är ett väldigt busy liv jag lever, ni skulle bara veta.

Anonym sa...

Ja, just det, när kommer du hem???
Du får gärna boka in mig på ett hörn!
kanske skulle va trevligt med en klassisk dao kväll om vädret tillåter. Just nu snöar det, men vi håller tummarna!
hälsa london från mig, pussar o kramar
Ps Nu är parisa här så jag har fullt upp att underhålla det lilla flickebarnet. lekte guide i gamla stan i söndags:p ber om ursäkt för det oerhört töntiga namnet i tidigare inlägget haha

Anonym sa...

aw hanna då... det var ju ett tjusigt namn! ^^

Annika sa...

Jag kommer hem v. 14-15 och jag har alltid tid på alla två hörn till dig, warrior princess. London sa att den hälsar till dig (och Parisa).

Anonym sa...

Gillar ditt namn också, humtidumti!
Då ses vi v 14-15 då!
pussar o kramar(Parisa hälsar tillbaka)

Anonym sa...

Patronisera är ett ord som är av mig (och många andra) nyttjat sedan jag började lära mig ord utanför standardvokabuläret. Tror inte det är erkänt av svenska akademien, dock.

Prince Atom Bomb sa...

jag kom på patronisera 1931 när jag kom hem från en språkresa i italien där jag läst latin, och lärt mig ordet Pater-fader