torsdag, juli 27, 2006

Who's your daddy?


Homer Simpson vs. Peter Griffin. Efter att ha studerat fleralet avsnitt kan jag nu komma med det slutgiltiga avgörandet. Vem är kung av de tecknade serierna? Jag kallar tävlingen:

Who's your daddy?

Del 1: Jobb

Homer: Homer har alltid, trots bristande arbetsförhållanden, jobbat på ett kärnkraftsverk. Men han har också tillfälligt jobbat som bl.a. clown, livvakt och restaurangkritiker.

Peter: Peter har, i alla fall i början av serien, jobbat på en leksaksfabrik. Men han har också jobbat med lite olika saker, bl.a. som täcke åt Lara Flynn Boyle coh som president för sitt egna land.

Poäng till: Homer, han är ändå sitt jobb trogen.

Del 2: Familj

Homer: Homers familj består av (för er som på nått sätt har missat det och hur skulle ni kunnat gjort det, har ni bott i en grotta eller) Marge, Bart, Lisa och Maggie. Homer älskar sin och trots andra frestelser ibland, typ mat och öl, ställer han oftast upp för dem.

Peter: I Peters familj finns Lois, Meg, Chris, Stewie och hunden Brian. Det sköna med familjen Griffin är att det systematiskt mobbar dottern Meg (spelad av Mila Kunis som också spelar Jackie i That '70s show). Hur som helst, familjen håller väl ihop men kan lätt strunta helt varandra.

Poäng till: Peter, för att Stewie is...the..shit.

Del 3: Mat

Homer: Homer är känd för sin svaghet till mat och öl, och då i synnerhet donuts och Duff. Homar kan alltså äta vad som helst.

Peter: Peter har ätit en hel ko en gång, det talar väl för dig själv.

Poäng till: Peter, den fetman slår det mesta.

Del 4: Kärlek

Homer: Homer har varit sin Marge relativt trogen men har genom åren haft flera beundrare, bl.a. en ny kollega och en ung countrysångerska (jag nämner inga namn).

Peter: Peter och Lois har också hållt ihop, trots att Lois en tid, när hon trodde att Peter var död, var gift med Brian. Peter och Lois har många sätt att hålla glöden till liv bl.a. genom att leka Spiderman i trädgården (ingen vacker syn!)

Poäng: Homer, som trots ett tveksamt yttre kan få kvinnorna att falla för honom.

Del 5: Punch-lines

Homer: Doh!

Peter: Hehehehehe!

Poäng till: Homer, alla har någongång hört någon Doh!


Slutsats: Störst kommer alltid först och detta gäller även för tecknade serie-pappor. Veteranen och legenden Homer Simpsons vinner min undersökning.



För er som undrade...

1 kommentar:

Anonym sa...

Klart Homer vinner! Han är ju grymast ju!!
puss